Hamile kanından hızlı babalık testi

Hamile kanından hızlı babalık testi
Uzmanlar, yakın gelecekte hamileliğin erken evresinde anne adayının kolundan alınan az miktarda kanın babalık tayini yapmak için yeterli olacağını belirtiyor.
Son yıllarda, anne kanındaki çocuğa ait hücre ve DNA’larla ilgili çalışmalar babalığın belirlenmesi açısından büyük umut veriyor. Yakın gelecekte uygulanacak yeni yöntemde ise anne kanıyla çocuğa ait genetik materyale ulaşılması hedefleniyor.

Çocuğa ait DNA’lar, anne kanına çok erken dönemde geçtiği için, yöntemin günümüzdekilerden çok daha erken dönemde uygulanıp olası riskleri ortadan kaldıracağı belirtiliyor.

Yeni teknik ne getiriyor?
Günümüzde kullanılan yöntemlerle, anne karnındaki bebeğe birçok genetik hastalık teşhisi konulmasının yanında babalık tayini de yapılıyor. Amniyosentez, koriyonik villus örneklemesi, kordosonetez ve çölosentez gibi tekniklerle bebeğe ait hücreler elde ediliyor.

Yöntemlerin hepsi “girişimsel teknikler” olduğu için, hem bebek, hem de anne için belli oranda risk içeriyor. Bu riskler, gebelik kayıpları, doğumsal anomaliler ve farklı enfeksiyonlar anlamına geliyor.

Bir başka sorun ise tekniğin uygulanma süresi. Çünkü girişimsel teknikler, gebeliğin 16. haftasından önce uygulanamıyor. Oysa Türkiye’de yasal kürtaj süresi 10 hafta olduğu için, 16. hafta geç kalınmış bir süre olarak görülüyor ve çeşitli sorunların yaşanmasına neden oluyor.
Yeni tekniğin avantajları neler?

Anne karnında erken dönemde gerçekleşen babalık tayininin, adli tıp alanında cinsel saldırıya uğrayan kadının gebeliğinin, partnerinden mi, yoksa saldırgandan mı kaynaklandığını belirlemede çok önemli rol oynayacağı belirtiliyor.

Eğer bebek, anne adayının partnerinden ise bunun erken dönemde belirlenmesinin, yaşanan stresi önemli ölçüde azaltacağına dikkat çekiliyor.

Bebeğin saldırgandan olması halinde ise gebeliğe son verme kararı, yasal süre ve ciddi sağlık sorunları riski olmadan alınabiliyor.

Bu yöntem, hem adaletin daha hızlı çalışması hem de anne ve bebek için herhangi bir sağlık riski taşımaması nedeniyle, bu tip uygulamaların ön şartı olan etik değer tartışmalarının da önüne geçiyor.


amniyosentez, anne için sağlık riski, babalığın belirlenmesi, babalık tayini yapmak, babalık testi nasıl yapılır, babalık testi nedir, babalık testi yapmak için, bebeğe ait hücreler, bebek için sağlık riski, ciddi sağlık sorunları, çölosentez, DNA testi yapmak için, doğumsal anomaliler, enfeksiyonlar, gebelik kayıpları, genetik hastalık teşhisi, hamile, hamileliğin erken evresi, Hamilelik, hamilelikte babalık testi, kandan babalık testi, kordosonetez, koriyonik villus örneklemesi, kürtaj süresi

Yorumlar

rifat dedi ki…
Neden dna Babalık Testi yaptırmalısınız?

Neden Bizi Seçmelisiniz?
“Acaba çocuğumun gerçek babası mıyım?” sorusu, son yıllarda binlerce kişinin hastane ve laboratuvarların kapısını aşındırmasına neden oldu.

Türkiye genelinde resmi rakalamlar ile günde 100 resmi olmayan rakamlar göre 250 kişi babalık testi için özel hastahanelere başvuruyor ve fiyatlar 1500 TL ‘den 5000 TL ‘ye kadar değişkenlik gösterebiliyor.

Peki neden bizi seçmelisiniz? Çünkü tamamı ile babalık testlerine ağırlık veriyoruz ve sizi hastaneye gidip insanların gözünün içine bakarak böyle bir test talep etmek den kurtarıyoruz kargo ve dijital ortam üzerinden test sonuçlarınızı size bildiriyoruz.


Satın almış olduğunuz Dna kitini almak istediğiniz adrese kargoluyoruz!
Size gönderdiğimiz kite içinden çıkan kitapçık daki gibi dna örneklerini koyuyorsunuz..
Babalık test sonuçlarını size isterseniz kargo ile isterseniz mail ile gönderelim..

Oldukça kolay bir şekilde yapılabilen ve kısa süre içerisin de sonuçlarını alabileceğiniz Babalık Testi için sizlere hizmet vermekteyiz.

Babalık Testi güvenilir midir?
Babalık testi sonuçları %99 oranın da doğruluğa sahiptir. Dna örneğin de oluşabilecek herhangi bir hasar durumun da sizden tekrar dna örneği talep edilecektir.