Seks saç döker mi?

Seks saç döker mi?
Uzmanlar özellikle yaz aylarında artma gösteren testesteron hormonunun cinsel iştahı arttırdığını ve insanın daha kolay şekilde aşık olabildiğini bildirdi. Bu hormon saç köklerinde cansızlaşmaya sebebiyet verirken, bunun sonucunda saç dökülmelerinin gerçekleşebileceği de belirtildi. Yaz aşklarının temel nedeni aslında yaz döneminde gün ışığına daha uzun süre maruz kalmanın her iki cinste de cinsel iştahı arttırmasıyla birlikte tanımlanan libidon olarak karşımıza çıkmaktadır.

Testosteron hormonu yaz aylarının en ateşli geçmesini sağlarken her ikin cinste de saçların zayıflamasına ve dökülmesine neden olmaktadır. Erkeklik hormonu olarak bilinen androjenik hormonlar saç köklerini uyku fazına sokan ve saç gelişimini baskılayan hormonlardır. Yaz döneminde bu yüksek hormon düzeylerine maruz kalan saç kökleri birkaç hafta içinde saç gelişiminin olmadığı uyku fazına girerek birkaç ay saçlı deride bulunduktan sonra dökülmeye başlar. Bunu bizler sonbaharda artmış saç dökülmesi şeklinde görürüz.
cinsel ilişki, cinsel ilişkinin faydaları, cinsel ilişkinin süresi, cinsel ilişkinin zararları, cinsel işlev bozuklukları, Cinsel Sağlık, seks, seks hayatı, seksin faydası, seksin gücü, seksin yan etkileri, seksin yararları, seksin yararları , seksin zararı,

Yorumlar