Ağız kokusunun tedavisi mümkün müdür?


Ağız kokusunun tedavisi mümkün müdür?
Sevgilileri birbirinden soğutan, evlilikleri yıkan, insanları uzaklaştıran ve iş hayatınıza engeller çıkaran, özgüveninizi kıran ağız kokusu, pekte sanıldığı gibi basit bir hastalık değil. Fizyolojik ve patolojik ağız kokusu olarak iki ana başlık altında toplanır. Genel olarak gün boyunca dilde ve damakta üreyen bakterilerden kaynaklanmaktadır.
                Patalojik ağız kokularının kaynağı çoğunlukla diş ve diş eti hastalıkları ve solunum yolu enfeksiyonlarından açığa çıkarken diyabet, böbrek yetmezliği ve metabolizma bozukluklarından da kaynaklanabilmektedir. Genel olarak bakıldığında, kötü ağız kokusu hakkında yapılmış bilimsel araştırmalar bize ağız kokusunun %87 sinin ağız boşluğu orijinli olduğunu göstermektedir. Bunun %51 si dilden, %49 u ise diş ve dişeti hastalıklarından kaynaklanmaktadır.
               
Okaliptus, karanfil, tarçın, zerdeçal gibi antibakteriyal bitkilerin, bireyler tarafından düzenli bir biçimde kullanımı ağız kokusunda kalıcı tedavi sağlayabilirken, naneli ve mentollü sakız, pastil ve spreyler ise hoş olmayan  kokuları çok kısa süreliğine gizlemektedir. Kişisel bakımla önlenemeyen bakımlarda en kısa sürede diş hekiminize başvurun.
Sağlıcakla.

Google Aramaları;
- Ağzım kokuyor ne yapmalıyım?
- Ağız kokusuna bitkisel tedaviler nelerdir?

Yorumlar