Diş eti iltihabı nasıl bilinir


Diş eti iltihabı nasıl bilinir

         Diş etimizde iltihaptan şüpheleniyorsak bu konuyu iyice okumanızı tavsiye ediyorum.

         Diş eti hastalıkları çok ciddi bir hastalık olmasına karşın çoğu kişi pek umursamaz. Dişlerimizi önemsenmediğimiz zaman bir çok diş hastalığının temelini atmış oluruz. Bu diş hastalıklarından en önemli olanı diş eti iltihabı ise çok ciddi sorunlara ve enfeksiyonlara yol açar ve diş kaybına ve daha tehlikelisi çene kemiklerinde oluşan büyük hasarlara sebeb olur.

         Ciddi boyutlarda ki diş eti iltihabı kan şekerimizi yükseltir , inme ve kalp krizi riskini arttırır. Diş eti iltihabının en önemli nedenleri arasında; sigara içme, genetik kalıtım, immün sistem diğer adıyla bağışıklık sistemi ve en önemli faktör olan dişlerin hijyenine önem verilmemesiyle oluşur. Diğer diş hastalıklarında da olduğu gibi diş eti iltihabında da nişastalı ve şekerli yiyecek ve içeçeklerin kullanılmasıyla dişin üst katmanına yapışarak bir plak oluşturur ve mikropların dişin üst katmanına yerleşmesine sebeb olur.

         Diş eti iltihabının belirtileri;
ağız kokusu,
diş etinde şişlik,
kanama

gibi belirtileri sayabiliriz. Bu belirtileri görüyorsak biran önce diş hekimimize gitmemizde ve dişlerimizi kontrol ettirmemizde fayda var.

Sağlıklı günler dilerim

google aramaları;

Diş eti iltihabı nasıl anlaşılır..
Diş eti iltihabında ne yapmalıyız
diş eti iltihabı belirtileri nelerdir.
diş etimde iltihapdan nasıl kurtulurum.

Yorumlar