Dişlerim çürüyor, nasıl önlerim?


Diş çürümesi nasıl durdurulur?
Ağız ve diş sağlığınızda hiçbir problemle karşılaşmamak ve özellikle dişlerinizin çürümesinden korkuyorsanız, kendinize ne zaman dur demesini görebilmeli ve günlük hayatınıza mümkün olduğunca dikkat etmelisiniz. Çok geç olmadan kendi doğal dişlerinizin önemini anlamalısınız.
- Sakız çiğneyin
Şekersiz olan sakızları çiğneyerek dişlerinizin mekanik olarak temizlenmesini sağlayın ve sakızı hızlı bir şekilde değilde oldukça yavaş bir şekilde çiğneyin. Bir sakızı en fazla  30 dakikalık süreç çiğneyerek değiştirin, çünkü uzun zamanlı çiğnenen sakız dişlere geri içindeki bakterileri bırakabilir.
- Şeker tüketmeyin
Özellikle yatmadan önce şeker tüketmemeniz gerekliyken, genelde de şeker tüketimini en alt seviyeye indirin ve şekerli besin tükettiğinizde ağzınıza hemen bir kibrit kutusu kadar peynir atın. Bu diş çürümesi için oluşum sağlayan bakteri ve mikropların üremesini engellemektedir.
- Su tüketin ve ağzınızı su ile çalkalayın
Suyun hayatımızdaki önemini hep duydunuz. Su hayattır, dişleriniz içinde öyle. Susadığınızı hissettiğiniz ve hatta susamadığınız zaman bile suyu tüketin. Su içerisinde bulundurduğu mineraller sayesinde dişlerinizi koruyabilirken, su ile dişlerinizi çalkalamanızda diş sağlığı açısında oldukça önemli bir artıdır.
- Düzenli ve doğru şekilde dişlerinizi fırçalayın
Her öğün sonrasında düzenli ve doğru bir şekilde dişlerinizi fırçalayın ve hatta durumunuz müsait ise diş hekiminden yardım alarak diş yapınıza göre diş fırcası ve diş macunu tercih edin.


Yorumlar