Ereksiyon nasıl olur bilimsel açıklama


Ereksiyon nasıl olur bilimsel açıklama
         Ereksiyon nasıl olur ereksiyon olmama durumunda ne yapmalıyız. Sorularını soruyorsanız tam yerindesiniz. İçeriğimizde aklınızda ki bu sorulara cevap veriyoruz.
         Penis, üç borusal yapıdan oluşur, uyarılıp sertleşmeye yatkın bir cinsel organdır. Oluşan bu boru yapılarından ikisinin (korpus kavernosum) dış tabakasını sert bir katman sarar. Bu katman, ereksiyon sırasında kolajen liflerin izin verdiği ölçüde genişler, bu esnada kanın geri dönüşü de engellenerek ereksiyon hali oluşur. Yani penise atar damarlardan kan getirir, gevşer ve penis kanla dolarken, toplardamarlara ait yol kapanır ve sertleşme gerçekleşmiş olur.
         Doktorlar sertleşme problemi yaşayan hastayı muane ederken önce damarlara bakıyor. Damar gevşeyemiyorsa, o zaman penis kanla dolamaz ve sertleşme olamaz. Bazı yaşlılığa bağlı hastalıklarda, penis adalesinin gevşeme özelliği kaybolabiliyor. Böyle olduğunda da penise kan dolmaz. Bazı durumlarda da, penise kan dolmasına rağmen, tamamlayıcı bir devre kapanmayabiliyor. Bu kapanmada bozukluk olursa, tıpta buna ‘kaçak’ deniyor, o zaman da sertleşme oluşuyor, ama istendiği ölçüde gerçekleşemiyor; ya da sertleşme kısa süreli meydana geliyor. Hasta bu şikayetlerle doktora gittiğinde, sorununa göre tedavi yolu seçiliyor ve mutlaka bir çözüm yolu bulunuyor ve tedavi planlanıyor.
         Sertleşme problemi yaşama durumunda önceliğiniz hemen üroji uzmanı bir doktora giderek doktorunuzdan muayene olmanızı tavsiye ederiz.

Google aramaları;
nasıl ereksiyon olur
ereksiyon olamıyorsak ne yapmalıyız
ereksiyon mekanızması nasıl işler
sertleşme olmuyorsa ne yapmalıyız
sertleşmeye yardımcı yöntemler

Yorumlar