Gebelikte seks yapılırmı


Gebelik, seksin sonu değildir
         Hamilelikte  cinsel ilişki çoğu ebebeyn adayı için kafa karıştırıcı bir hal halini alır. Hamilelikte cinsel ilişki gebeliği tehtit etmediği sürece herhangi bir sakıncası yoktur. Riskli gebelik grubuna giren hamile hanımların doktarlarına danışmaları danışamıyorsa ise eğer risk hissediyorsa cinsel ilişkiye girmemelerinde fayda vardır. Ama gebeliğiniz risk teşkil etmiyorsa ilk trimestir ve son trimestir da cinsel ilişkiye girmemeye özen göstermeniz daha iyi olur . Gebelikte cinsel ilişki için en iyi dönem 2. trimestir olan 4. 5.6. ay gebelik sürecidir.

Cinsel ilişkinizi güzel bir şekilde sürdürebilmeniz için bir kaç tavsiye:

Bunları uygulayabilirsiniz;

İlişkiniz ister sık isterse seyrek olsun başka faktörlerden etkilenmesine asla izin vermeyin.
Olumlu düşünmelisiniz. Cinsel ilişki aynı zamanda bedensel olarak da doğuma iyi hazırlanmanıza yardımcı olur.
Beklentileriniz konusunda gerçekçi olmalısınız. Bazı kadınlar orgazma ilk kez hamilelikte ulaşmalarına karşın, bir çalışma pek çok kadının hamilelikleri sırasında daha az orgazma ulaştığını saptamıştır.
Hamilelik sırasında yeni ve farklı uygun pozisyonları denemelisiniz. Fakat yeni pozisyonları  denerken kendinize zaman tanımalısınız. Önce hayal edip sonra uyguladığınızda daha kolay olduğunu farkedeceksiniz.
Hamilelikte cinsel ilişkinizin niteliği ve niceliği eskisi gibi değilse bile, hamilelik sırasında bu değişiklikleri anlamak aranızdaki bağı güçlendirecektir.

Google aramaları,
cinsel ilişki, gebelik, gebelik cinsellik olur mu, gebelik ve cinsel ilişki, gebelik ve cinsellik, gebelikte cinsel ilişki, gebelikte cinsellik, Hamilelik, hamilelik cinsel ilişki, hamilelik dönemi, hamilelik döneminde cinsel ilişki yapılır, hamilelik döneminde seks yapılır mı, hamilelik


Yorumlar