İktidarsızlığın Nedenleri


İktidarsızlığın Nedenleri;
         Damar sertliği, diyabet, kardiyovasküler hastalıklar, böbrek ve karaciğer yetmezliği gibi hastalıklar akla geliyor. Araştırmalar, şeker hastalarının yüzde 28inde sertleşme sorunu görüldüğünü söylüyor. Diyabette hem sinirler hem de damarlar etkilendiği için oran çok yüksek. Bu hastalıkta stres ve hipertansiyon da çok önemli. Hipertansiyonlu hastaların yüzde 15inde sertleşme sorunu varken, damar sertliğinde oran yüzde 39a çıkıyor. Bunların dışında ereksiyonu etkileyen kronik nörolojik hastalıklar var: Alzheimer, MS, Behçet Hastalığı ve Parkinson gibi.
Ve diğer nedenler…
         Penise ait lokal sorunlara gelince; doktorlar penis bükülmesine sebep olan, sertleşmede ağrı yapan hastalıklar ve istek dışı ereksiyona ve penisin normal haline dönmediği ereksiyona yol açan durumlardan söz ediyor. Bunu yaşamış kişiler ilişkiye korkuyla yaklaşıyor.
         Psikiyatrik hastalıklara bakıldığında, depresyon, performans anksiyetesi (korkusu) ve stres söz konusu oluyor. Hipofize bağlı hormon hastalıklarında cinsel isteksizlik ve ereksiyon sorunu görülebiliyor.
         Ameliyata bağlı travmalar ise ürolojik ameliyatlar, batın ameliyatları ya da pelvis ameliyatları ya da omurilik zedelenmesi olarak özetleniyor. Ameliyatta sinirler kesilmek durumunda kaldıysa, ameliyatta sonra sertleşme asla gerçekleşmiyor.
         Sertleşme sorunu yaratan ilaçlar ise şunlar:
         Tansiyon ilaçları, hormonlar ve sakinleştiriciler. Bu ilaçlarla birlikte yoğun stres ve depresyon tamamlayıcı oluyor.
         Eğer sertleşme problemleri yaşıyorsanız en yakın zamanda uzman doktorlara muayene olarak tedavi sürecini başlatabilirsiniz.
Google aramaları;
Sertleşme sorunu nedenleri  nelerdir
sertleşme problemi  neden olur
sertleşme problemleri nasıl  gelişir
İktidarsızlık problemi neden olur

Yorumlar