İktidarsızlık nasıl tedavi edilir?


İktidarsızlık nasıl tedavi edilir?
         Sertleşme sorunu yaşıyoruz ve nasıl bir tedavi sürecinden geçilir diye merak ediyorsak bu yazının devamında tamda bu sorulara cevap bulabilirsiniz.
         Cinsel fonksiyon hastalıkları olan insanların doktora gitmeleri, sorunlarını açıklamaları biraz sıkıntılı bir süreç olur tüm insanlar da. Hatta kişiler doktora gitseler de yaşadıklarını açıklayamaz çoğu zaman. Yapılan araştırmalarda, doktorlar da hastalara bu konuda soru soramıyorlar çoğu zaman.
         Her hastanın durumu diğerinden farklı olduğu için, mutlaka iyi bir anamnez (hastalığın hikayesi), seksüel yaşam hikayesi ve fizik muayene gereklidir. İkinci aşamada ise olayın hormonal yönünü araştırmak için kan analizleri ve ereksiyon kontrolü yapılıyor.
         Bu değerlendirmede bazı sorgulama sistemleri var. İnsanlara 15-20 soru soruluyor. Bu sorular arasında istekle ilgili olanlar, sertleşmeyle ilgili olanlar ve ereksiyonun devamlılığıyla ilgili olanlar var.
         Hastadan iki öykü alınıyor; bunlardan biri medikal öykü. Medikal öykü geçirdiği hastalıklar ve aldığı ilaçlarla ilgili. Seksüel öykü ise, çocukluğundan o güne kadar erkek veya kadında neler geçirmiş olduğunu ifade eden sorulardan bir araya getiriliyor: Çocuklukta bir travmaya uğradı mı, uğramadı mı, cinsellik aile içinde konuşuldu mu konuşulmadı mı, cinsel bilgilerini kimden aldı, ailede cinselliğe ve bu konunun konuşulmasına nasıl bakıldı, kendisinin endişeleri, deneyimleri var mı?
         Bu işlemlerden sonra uygun tedavi planı yapılıyor ve sorunun kaynağı belirleniyor. Bu plan doğrultusunda tıbbı tedavi süreci başlıyor. Bu sürece başlamak için en yakın zamanda bu konuda uzman hekim tarafından muayene olmanızda anemnez doğrultusunda tedavi sürecinizi başlatmalısınız.
Google aramaları;
İktidarsızlık tedavisi nasıl yapılır
sertleşme problemi tedavisinde nasıl yol izlenir.
sertleşme sorunu yaşıyorum ne yapmalıyım
hangi doktora gitmeliyim


Yorumlar