Dişim Ağrıyor, Ne Yapmalıyım?

Diş ağrısının farklı sebepleri vardır. Kısaca anlatmak gerekirse;
1) Soğuğa ve tatlı yiyeceklere bağlı ağrılar,
Bu ağrılar genel olarak dişlerdeki çürüğün ilerlemiş olduğu ve diş içindeki canlı dokulara çürüğün yaklaştığını anlatır. Bu durumda iseniz kısmen şanslısınız. İlk fırsatta diş hekiminize gidip dişinizi tedavi ettirebilirseniz dişiniz canlılığını kaybetmeden dişinizi kurtarabilirsiniz. bir kaç günlük hafif bir ağrı ile tedaviniz tamamlanmış olur.

2) Sıcakla artan bir ağrınız varsa ve buz ve soğuk su ile rahatlıyorsa uzandığınızda ve geceleride ağrıyorsa biraz geç kalmışsınız demektir. Eğer şanslıysanız kanal tedavisiyle dişinizi kurtarıp cansızda kalsa dişin ağızda kalma süresini uzatabilirsiniz. kanal tedavisi uzun ve korkutucu bir işlem olsada sonunda yaptırdığınız tedavinin faydasını uzun yıllar görebilirsiniz. ne kadar ağrırsa ağrısın dişinizi çektirmek son çare olarak aklınızda bulunsun.

3) İki dişin arasına yabancı bir madde girdiyse de çok şiddetli bir ağrı hissedebilirsiniz. Bunun gibi durumlarda da diş hekiminizden tedavisini talep edebilirsiniz.
genel olarak bu sebeplerle şiddetli ağrılarınız olur. eğer aşırı harabiyet yoksa dişinizi çektirip ilerde yaptıracağınız tedavilerinizin masrafını ve travmasını artırmayınız. Geçmiş olsun...

Yorumlar