Fastfood yağlarının zararları saymakla bitmiyor!
Gıdalarda yağların bir defadan daha fazla kullanılmasının kanser riskini arttırdığı bildirilirken, yağın kullanım oranı ne kadar artarsa kanserin riskinin ise o oranda artıp tehdit oluşturduğu bildirilirdi. Özellikle kantin, büfe ve hatta ünlü markalar kullanılan yağı filtre edip ertesi gün bir daha kullanırken, yağ ısıtıldığında yapısı değişirken daha sonraki kızartmalarda ürüne kanserojen etkilerini bırakıyor.
Hatta bazı fast food işletmelerinde yağların en az bir hafta da 10 kez filtrelenip kullanıldığı gözlenirken, uzmanlar bilmediğiniz yerlerden besin alımı gerçekleştirmemenizi öneriyor. Avrupa’da firmalar kullandıkları yağları karneyle alıp karneyle teslim ederken, teslim edilen yağlar ise biyodizel üretiminde kullanılıyor. Ülkemizde de en kısa süre içinde gerekli düzenlemeleri yaparak, gıda sektöründe karneyle yağ kullanımına geçmesi gerekiyor.
fast food yağ, fast food yağı, fast food yağın zararları, fast food yağının zararı, Fast food zararı, fast food zararları, Fast foodun zararı, Fast foodun zararları nelerdir, fast-food, fast-foodun zararları, yağın zararı, yağın zararları, yağın
Yorumlar