Tüketilmeyen faydalı yiyecekler
Sıkça tüketimini gerçekleştirmediğimiz ve hatta tatlarını sevmediğimiz için tüketmediğimiz birçok besin aslında bizler için oldukça önemli sağlık değerleri sunuyor. Peki ama beğenmediğimiz ve tüketmediğimiz yiyecekler nasıl şekilleniyor. İşte o yiyecekler…
Lahana: Kanserle savaşan enzimlerin harekete geçmesini sağlayan sulforaphane isimli enzimi içermektedir.
Pancar: Folik asit bakımından oldukça zengin olan pancar, kırmızı rengini veren pigmentler sayesinde kanserlere karşı savaşmaktadır.
Pazı: Yapraklarında, gözlerin daha iyi görmesini sağlayan karotenoid maddesini içermektedir.
Tarçın: Kolesterol ve Kan şekeri kontrolünü sağlamaya yardımcı olmaktadır.
Kuru erik: İçerdiği yüksek miktardaki Antioksidanla birlikte geldiği için tansiyonu kontrol altına alır,
Nar Suyu: Antioksidan bakımından zengin olan nar suyu, tansiyonu düşürür,
Sardalya: Demir, magnezyum, bakır, çinko, fosfor, potasyum ve manganez içerir,
Kabak Çekirdeği: Yüksek mineral oranıyla erken ölüm riskini en alt seviyeye indirir,
Kabak: Kalori değeri düşük, lifler bağışıklık sistemini güçlendiren A vitamini bakımından zengindir. Tok kalmanızı sağlar,
Zerdeçal: Vücutta iltihaplanmayı önler ve kansere karşı koruma sağlar,
Yaban Mersini: Hafızayı kuvvetlendirir,
kabağın faydaları, kabak, kabak çekirdeği, kabak çekirdeğinin faydaları, kabak çekirdeğinin faydası, kabak faydası, kuru eriğin faydaları, kuru erik, kuru erik faydası, Lahana, Lahana faydası, lahananın faydaları, nar suyu, nar suyu
Yorumlar