Antioksidan içeren besinler ve yiyecekler!

Antioksidan içeren besinler ve yiyecekler!
Diyet listelerinin baş tacı olan antioksidanlar, gençleştiriken bir çok hastalığada iyi geliyor. Kanseri önleyen ve bağışıklık sistemini kuvvetlendiren bu sebzeler, özellikle bayanların baştacı.

Günlük hayatta sık sık tükettiğimiz, bir çok sebze ve meyvenin antioksdan özelliği olduğunu belki d bir çok kişi bilmiyordur. Farkında olmadan yenilen mey
ve sebzeler, sizi hastalıklara karşı korurken gençleştiriyor. Düzenli olarak alınması gereken provitaminler havuç, kayısı, taze biber, yeşil saplı sebzeler ve zeytinyağında bol miktarda bulunuyor. Vücuttaki demir emilimini sağlayan C vitamini insan vücudu için oldukça önemlidir. Yaz ve kış aylarında sık sık tüketilen ısırgan otu, maydanoz, taze biber, brokoli, kivi, portakal, mandalina ve limon da bol miktarda bulunuyor. Kansere karşı koruyucu bir kalkan oluşturan E vitamini, badem, ceviz, zeytin, zeytinyağı ve fındıkta bol miktarda bulunuyor. Bağışıklık sistemini kuvvetlendiren selenyumlar, neredeyse her gün tükettiğiniz kabuklu yemişler ve baklagil ve balıkta bol miktarda bulunuyor. Karpuz, portakal, greyfurt ve domates gibi besinler kalp, damar ve kötü kolesterole karşı koruyucu özelliği bulunuyor. Uzmanlar, bu besinlerin diyet listesinde mutlaka olması gerektiğini ve sık sık tüketilmesi gerektiğini belirtiyor.

antioksidan, antioksidan besinler, antioksidan desteği, antioksidan içeren besinler, antioksidan maddeler, Diyet, diyet listesi, diyet listesinde antioksidan besinler olmalı mı, diyet listesinde ne olmalı, diyet ve antioksidan destaği

Yorumlar