Baharatlar trigliseridi ve insülini düşürüyor!
Bilim adamları yağlı yemeklerde kullanılan bitkilerin, yemeklerin fazla yağını emerek değişik tatlar verdiğini belirtiyor. Yemeklerde zerdeçal, karanfil, kırmızıbiber, yabani mercanköşk, biberiye, tarçın ve karabiber kullanan ve tüketen kişilerin trigliserid değerlerini oldukça düştüğü görüldü. Araştırmaya katılan kişileri iki gruba ayıran bilim adamları birinici
gruba baharatlarla hazırlanış yemeği, ikinci gruba da aynı yemeğin baharatsız olanı verildi. Yemekleri yiyen gönüllülerden her yarım saatte bir kan alındı. Bilim adamları gönüllülerden aldığı kanların ölçümü yaptı ve baharatlı yemeği yiyen kişilerin yağ oranlarında bir düşüş olduğu saptandı. Baharatlı yemekleri yiyen gönüllülerin sadece trigliserid oranın değil insülin değerinin de düştüğü belirtiliyor.
baharat, baharat tüketimi, baharatlar, baharatların faydaları, baharatların yararı, baharatların yararları, baharatlı besinler, baharatlı besinler trigliseridi düşürür mü, baharatlı besinlerin faydaları, baharatlı besinlerin yararları, trigliseridi
Yorumlar