Kepekli ekmek yerine tam buğdaylı ekmek!

Kepekli ekmek yerine tam buğdaylı ekmek!
Beyaz ekmek yerine tercih edilen tam buğday ekmeği insan sağlığı için oldukça önemli. Uzmanlar, beyaz una sonradan katılan kepek unu ile yapılmış kepekli ekmeklerin tüketilmemesi konusunda uyarıyor. Beyaz undan bir farkı olmadığı belirtilen kepekli unun kan şekerini hızlandırdığı belirtiliyor.

Kepekli ve beyaz ekmek yerine önerilen tam buğday ekmeğinde kan şekerini yavaşlatacak etkiler bulunuyor. Tam buğday unu elde edilirken buğday taneciklerinin tamamının öğütülmeden konulması, diğer ekmelere nazaran daha fazla vitamin ve mineral içeriyor. Uzmanlar, tam buğday ekmeği kan şekerinin yükselmesine engel olduğu için diyabet hastalarının kullanmasını öneriyor. Tam buğday ekmeğinin evde de kolaylıkla yapılabileceğini söyleyen uzmanlar, ekmeği yaparken içine kuru üzüm gibi meyveler ekleyerek kendi zevklere göre tadını değiştirebilecekleri belirtti. Özellikle şeker hastalarının tüketmesi gerektiğinin altını çizen uzmanlar, buna ilaveten kivi, erik, portakal, greyfurt, ekşi elma, ananas, kuru baklagiller, bulgur, esmer unlar ve esmer makarna gibi gıdaların daha sağlıklı olacağını belirtiyor.

beyaz ekmeğin faydaları, beyaz ekmeğin kalorisi, beyaz ekmeğin zararları, beyaz ekmek, beyaz un, beyaz un tüketeimi, beyaz un zararları, beyaz unun zararları, kepekli ekek, kepekli ekmeğin yararları, kepekli ekmeğin zararları, tam

Yorumlar