Kırmızı et diyabet hastası yapıyor!
Türklerin vazgeçilmez yiyeceği olan kırmzı et, diyabet riskini arttırıyor. Özellikle işlenmiş etin diyabet hastalığına davetiye çıkarttığı belirtiliyor. Amerika’ da yapılan araştırmaya göre yüz gram kırmızı et yiyen kişilerin yüzde yirmi oranında diyabet hastası olabilme riski bulunduğu belirtildi.
Araştırmaya katılan kişilerin yaşları, vücut kitle endeksi ve diyabet hastası olabilme riskine yakın kişiler olarak gruplara ayrıldığı belirtiliyor. Araştırma sadece kırmızı eti değil bir çok şarküteri ürününü de kapsıyor. Günlük elli gram sucuk, sosis ve pastırma yiyen kişilerin diyabet hastası olma riskinin yüzde ellilere çıktığını belirtiyor. Uzmanlar, günde yüz gram kırmızı et veya şarküteri ürüü yiyen kişilerin, diyabet riskini azaltabilmeleri için aynı miktarda protein almaları gerektiğini belirtti. Yağı alınmış süt ürünleri, ceviz ve tam tahıllı ürünlerin, bu riski yarıya indirebileceği belirtiliyor.
diyabet, diyabet belirtileri, diyabet ne demek, diyabet ne yemeli, diyabet nedeleri, diyabet neden olur, diyabet nedir, diyabet nedir belirtileri nelerdir, diyabet nedir nasıl meydana gelir, diyabet tedavisi
Yorumlar