İleri yaşta kırmızı
et gözü bozuyor
Demir bakımından en önemli besin maddelerinden biri olan
kırmızı et ileri yaşlarda fazla tüketildiğinde görme kayıplarına neden oluyor.
Avustralya’da bulunan Melbourne Üniversitesi’nde yapılan
araştırmaya göre haftada 10 porsiyon kırmızı et tüketenlerin kör olma riskleri
yüzd
e 50 oranında artıyor.
Et tüketiminde yaş önemli
Yaşın ilerlemesiyle birlikte kırmızı et tüketiminin de
azaltılması gerektiğini belirten uzmanlar yaşları 58 ila 69 arasında değişen 6
bin 700 kişi üzerinde yapılan araştırmanın sonuçlarını açıkladı. Araştırmaya
göre haftada 10 porsiyon et tüketen yetişkinlerin yüzde 47′sinde AMD (Yaşlılığa bağlı kataraktlar ve
yaşla ilgili macuların canlılığını kaybetmesi) hastalığına yakalanıyor.
Tavuk eti tüketin
Kırmızı etin tersine haftada 3 kez tavuk yiyen kişilerin
gözlerinin haftada bir kez bu gıdayı tüketenlere oranla daha sağlıklı oldukları
saptandı. Uzmanlar yapılan araştırmalara göre tavuk tüketen kişilerin göz
rahatsızlıklarına yakalanma riskinin azaldığını vurguladı. Kırmızı et yüksek
kolesterol, yağ ve kalori içeriyor. Bu yüzden de tansiyon ve kalp hastalarının
bu besini dikkatli tüketmeleri gerekiyor.
görme kusurları, görme sorunları, göz bozulması, Göz
Sağlığı, ileri yaşlar, kırmızı et